Sayfalar

gizli kamera

replika telefon

maca bitksi

iPhone ile bunu yapmak bile mümkün hale geldi..!!

 sahibinden

iPhone ile bunu yapmak bile mümkün hale geldi..!!


evet arkadaslar iPhone'unuzla pek çok şey yapabiliyorsunuz.
peki ama bunu yapabileceğiniz, herhalde aklınıza gelmezdi!
ewet iPhone ile göz muayenesi artık mümkün. Evet, Stanford Üniversitesi'nden Dr. Robert Chang ve Dr. David Myung yaptıkları araştırma sonucunda iPhone'a uyarlanabilecek bir cihaz üretmeyi başarmışlar.






peki, bu iki doktor neden böyle bir şeye ihtiyaç duymuş olabilir?
göz sağlığı muayenesi için gerekli tarama cihazlarının büyük, ağır ve pahalı olması sonucu özellikle üçüncü dünya ülkelerinde bulunmaması bu iki doktoru en çok teşvik eden sebepler.
eyeGo ismini verdikleri bu küçük aparat sayesinde iPhone üzerinden göz muayenesi gerçekleştirmek mümkün. Henüz prototip aşamasında olan bu cihaz, seri üretime geçtiğinde yalnızca iPhone ile değil diğer akıllı telefonlarla da çalışabilecek.
böylece yaygın şekilde kullanılabilecek olan EyeGo, telefonun arkasına takıldıktan sonra üzerindeki kameralar sayesinde göze ışık vererek analiz yapabiliyor.

analiz raporlarını akıllı telefona aktaran cihaz, seri üretime geçildiğinde 90 dolar civarı bir fiyat etiketine sahip olacak.
böylece doktor çantalarında, ambulans ve acil servislerde de kendine yer bulacak olan EyeGo, elbette  kişisel doktorlar  tarafından da tercih edilebilecek.







sahibinden, iphone,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder